LİTTLE HANDS LEARN STEM PROJESİ

LİTTLE HANDS LEARN STEM PROJESİ

Ana Sınıf A Şubesi ve Ana Sınıfı Öğretmenimiz Büşra AYDIN tarafından yürütülen ve okulumuzun kurucu ortaklığını yapmakta olduğu eTwinning(ESEP) "Little Hands Learn STEM" (Minik eller STEM Öğreniyor) projesine, projenin detaylarına (partnerler, materyaller,hedefler..vb) bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

01.06.2023 136

LİTTLE HANDS LEARN STEM PROJESİ

 

Projenin ana teması stem olup Türk ve yabancı ortakları olan bir projedir. STEM (Science, Technology, Engineering,Mathematics) eğitimi okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm sınıf seviyelerini kapsayan bir yaklaşımdır. Öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler. STEM, bireyleri başarılı olma ve bu değişen dünyaya uyum sağlama becerileriyle güçlendirmeyi amaçlar. Öğrenciler ezberden uzak bir şekilde araştırma ve sorgulama yaparak öğrenirler.

 

        STEM eğitimi sınıfta proje tabanlı öğrenmeye odaklanır. Bu proje ile öğrencilerimiz birçok deney etkinliği yapacak ve bu öğrencilerin eleştirel düşünme becerisini arttıracaktır. Günlük hayatta karşılaşacakları hayat problemlerinin farkına varmalarını sağlayacak ve yaratıcılığını artıracaktır. İşbirlikçi çalışma ile birçok stem etkinliği yapacaklardır. Bu da aynı zamanda kişiler iletişim becerilerini geliştirmeye katkı sunacaktır.

 

Proje tanıtım video linki

https://youtu.be/6cZphIV8CNE

https://school-education.ec.europa.eu/tr/etwinning/projects/little-hands-learn-stem/twinspace/pages/who-we-are

 

 

Proje afiş logo ve kelime bulutlarımızın bulunduğu padletimiz

https://school-education.ec.europa.eu/tr/etwinning/projects/little-hands-learn-stem/twinspace/pages/web-2-tools

Proje tanıtımlarımızın olduğu padletimiz

https://padlet.com/littlehandslearnsteam/project-web-2-tools-vlqnwznnsbqoeuem

 

Proje etkinliklerimizden örnekler aşağıda bulunmaktadır.